Tästä alkaa Suomen Lasermaalaus Oy:n tarina

Alkusanat

Mitä syntyy kun yhdistetään kiinalaista hulluutta, japanilaista laatua ja suomalaista ohjelmointiosaamista? Tällä kertaa siitä on syntynyt laite, millä voidaan tulostaa valokuvantarkkoja kuvia seinille ja muille pystysuorille tai väliaikaisesti pystysuoraan nostettavissa oleville pinnoille.

Uv-lasermaalaus, tai -printtaus, on käytännössä pystysuoralle pinnalle printtaamista siihen kehitetyllä liikkuvalla printterillä ja erikoismaaleilla. Samalla kun kone tulostaa kuvaa, se kovettaa ja kiinnittää maalin uv-valolla. Kuva on saman tien täysin kuiva ja pinta käyttövalmis.

Teippauksiin ja painokuviin verrattuna lasertulostustekniikassa on monta etua. Tärkeimpänä etuna pidän sitä, että lasermaalauksessa ei synny lainkaan materiaalihukkaa, maalia käytetään täsmälleen sen verran kuin tarvitaan. Teippauksissa syntyy aina leikkausjätettä ja kiinnittämiseen tarvitaan liimaa ja telineitä. Lasermaalauskone hoitaa kuvan kiinnittämisen ilman liimaa ja ylimääräisiä kemikaaleja, ja mikä parasta, kenenkään ei tarvitse nousta edes jakkaralle koska maalauskoneella saadaan kuva jopa 2,7 metrin korkeuteen. Kuva ei lähde irtoamaan reunoista rapsuttamallakaan ja on siksi yhtä turvallinen kaiken ikäisille suunnitelluissa tiloissa.

En malta odottaa, että pääsemme maalamaan oikeasti ison kuvan johonkin aulatilaan tai halliin, sillä maalauskoneellamme on mahdollista tulostaa seinälle vaikka täysikokonen kopio antiikin ajan freskosta. Eikö olisi inspiroivaa jos koulun sisääntuloaulassa olisi vastassa ”Ateenan koulu” tai ruokasalissa ”Viimeinen ehtoollinen”?

Vastaa