Peilin kirkasta

Suuren hotellin remontoiminen on mittava urakka, jossa häärää valtava määrä eri alojen ammattilaisia. Oulun Sokos Hotel Arinan remontissa oli teemana ympäristöystävällisyys, kestävyys ja paikallinen yhteistyö. Näillä kriteereillä meidätkin valittiin mukaan toteuttamaan hotellin uudistuvaa ilmettä.

Laserintarkkaa jälkeä

Sisustussuunnittelija oli ideoinut huoneiden peileihin yksityiskohdaksi runon tai ajatelman. Tavallisesti nämä tehdään teipillä tai kalvolla, mutta koska Arinassa haluttiin nimenomaan kestävä vaihtoehto, lasermaalaustekniikka sopi niiden toteuttamiseen täydellisesti. Lasermaalattu kuva tai teksti ei lähde irtoamaan tai rispaantumaan reunoista ja se kestää jatkuvaa pesua ja pyyhkimistä, mitä hotellihuoneissa tehdään päivittäin.

Huone numero 206 lähes valmis
Siistiä ja helppoa!

Hotelli oli toiminnassa koko remontin ajan. Jotta remontissa oleva huone oli mahdollisimman lyhyen ajan poissa käytöstä, työn oli oltava nopeaa ja huolellista. Peilien viimeistely oli useimmiten viimeinen huoneeseen tehty työ.

Lasermaalauksessa ei synny jätettä eikä tahroja, joten suojaamiseen ja siivoamiseen ei kulunut aikaa lainkaan. Huoneet oli laitettu asiakkaille valmiiksi ja ne pystyttiin luovuttamaan käyttöön välittömästi, kun siirryimme huoneesta seuraavaan.

Yhden peilin maalamiseen meni aikaa noin puoli tuntia. Ei kuulosta pahalta vai mitä? Entä, kun peilejä on 260 kappaletta? Se on monta peiliä. Jos peilit olisi kuljetettu muualle käsiteltäväksi, ne oli täytynyt suojata huolellisesti. Peilit olisivat altistuneet vähintään kolmelle ylimääräiselle käsittelylle ja siirrolle, jolloin jokaisen peilin ehjänä pysyminen olisi vaarantunut kolme ylimääräistä kertaa. Kun peilit maalattiin paikallaan, jäi monta riskialtista siirtoa pois ja säästettiin sekä pakkausmateriaali että kuljetukseen kuluva polttoaine. Aika tehokasta, vai mitä?

Vastaa