Tatuoituna seinälle

Tatuoituna seinälle

Tarkan kuvan toteuttaminen seinälle perinteisesti käsin maalaamalla on valtavan työläs urakka. Suunnittelu, luonnostelu, suojaaminen, rajaaminen, sabluunoiden teko jne. vaativat sekä vaivaa, tilaa että aikaa. Liiketila täytyy pitää suljettuna maalaamisen ajan ja sekin maksaa rahaa. Toteuttaminen jää usein joko haaveeksi, tai sitten siihen tarvittava aika ja vaiva revitään yrittäjän selkänahasta vapaapäivien uhraamisena.

Suomen tatuointitaiteilijoiden kuninkaallisiin kuuluva “Ile” Ilkka Kyllönen muutti muutama vuosi sitten takaisin kotikonnuilleen Kuhmoon ja pystytti tatuointistudionsa sinne. Ilen country/western-harrastus ja Kuhmon maalaismaisemat toimivat luonnollisena inspiraationa uuden studion sisustusteemalle ja syntyi Tatuointiliike Honky Tonk. Liiketilan hämmästyttävän upea sisustus on täysin taiteilijan omaa käsialaa. Toteuttamiseen ja sisustuselementtien hankkimiseen on nähty vaivaa ja koska kaikkea ei ole ollut valmiina, Ile on tehnyt esineitä myös itse.  Esimerkiksi studion valaisimen Ilkka on valmistanut vanhasta kitarasta.

Kun muu sisustus oli saatu valmiiksi, puuttui enää taustaseinän viimeistely. Ile oli piirtänyt valmiiksi seinälle haluamansa kuvan, mutta työläyden vuoksi toteutus oli jäänyt hamaan tulevaisuuteen. Kun Ile kuuli lasermaalauksesta, toteutus nytkähtikin saman tien eteenpäin. Sekä suunnitelma että toteutus ovat mielestämme täydellisiä ja olemmekin erittäin ylpeitä voidessamme kertoa olleemme toteuttamassa Tatuointiliike Honky Tonkin sisustusta. Se toimii esimerkillisenä mallina siitä, kuinka lasermaalaus mahdollistaa aiemmin mahdottomiltakin vaikuttaneet sisustukselliset ratkaisut.

Kiitämme lämpimästi Ileä sekä palvelumme käyttämisestä että oheisista valokuvista.

Kuvat: Ilkka Kyllönen

Vastaa